lördag 22 november 2008

Flera timmar senare

Då har vi träffat ytterligare ett universitet och diskuterat med dem. Vi får ibland hålla oss och bita oss lite i tungan för att inte ta över och vill ge lite andra perspektiv. UBC hade 2007 sammanlagt 4338 distansstudenter vilket är ungefär en siffra som är i paritet med Högskolan Dalarna men det som förvånade oss var att ca 80% av dem fanns på Campus och läste andra Campuskurser. Vidare var de flesta distansstudenter också rätt regionalt lokaliserade i delstaten Brittish Columbia, följer i och för sig naturligt utifrån ovanstående faktum.

Så snart vi fått över våra inspelade korta rapporter så får ni mer information om vad vi ansåg om mötet.

Dock var det ett trevligt samtal och vi fick en del goda uppslag som vi funderar över. Efter vårt möte så var det dags igen "with the horse stuff". Alla ser lika förvånade ut när Stefan börjar prata hästar.

Stefan försöker att förklara Dalahästens storhet inom Svensk kultur för Christopher Crowley, Kate Flemming och Marianne Schroeder. Huruvida Stefan lyckas är en annan fråga.

1 kommentar:

Unknown sa...

skulle verkligen vara kul att höra hur betydelsefull dalahästen är. och se reaktionerna hos era värdar. Har gjort ett liknande försök för amerikaner. De var inte så imponerade av den röda trähästen. Hoppas det gick bättre för er. Fortsatt trevlig resa.
/Niclas